Saturday, October 20, 2007

HARI RAYA YANG TAK SEMPURNA

dah lama tak Post kat sini..sibuk sangat la sebelum ni.. topik yang aku bertajukkan ni, memang aku nak tulih sangat kat sini...tahun ni lah tahun yang paling tak best sekali aku beraya dan semangat pun aku nak beraya..tak tahu lah kenapa...dari bermulanyanya awal ramadhan lagi aku dah tak rasa semnagt nak menyambut hari kemenangan bagi umat Islam..tah lah...sebenarnya aku pun tak tahu kenapa aku tak terasa sangat nak meraikan hari Raya Edulfitri ni...awal ramadhan jer sumer staff opis aku amik cuti, ada yang 2 minggu ada yang 1 minggu ada yang 3 hari, semuanya amik cuti lah...aku pulak tak terasa nak amik cuti pun dan tak terasa nak balik kampung pun..sebabnya dan akibat apa yang aku rasa tak best nak meraikan hari raya ni mungkin Allah nak menduga aku, insan yang terlal hina... 1- aku tak sempat beli baju raya. ini disbabkan oleh aku balik dah lewat sampai kat kampung, dan aku pulak sengaja bagi sampai lewat kat kampung. lagipun kat langkawi ni aku tak terfikir nak beli baju raya.. 2- aku balik kampung, aku tak berjalan kat mana pun, kecualilah aku pergi umah sepupu yang menjadi kawan baik aku dari kecik sampai ke besar..selepas tue aku banya lepak dalam bilik jer...tak tahu la kenapa..aku tak de mood nak raya...aku rasa hati aku cam tak sedap jer..aku tak dapat nak describe apa yang aku tengah pikir...aku asyik tidor jer... 3 - paling tak sedap masa hari raya tersebut, aku kena plak cirit birit,...sampai la kemalam... 4 - raya kedua aku lagi la tak raya kemana...pepagi lagi aku dah gerak nak balik langkawi, abang aku nak antor sampai Kuala kedah, tapi aku taknak...memang dari zaman belajar dulu aku tak nak menyusahkan dan mengharapkan sangat pertolongan..aku lebih suka travel sesorang..aku naik bus dari umah ke sunagi petani, dan dari sengai petani ke Pekan Rabu, Alor setar...dan dari Pekan rabu Ke Kuala Kedah..aku lepak-lepak kat Pekan Rabu aku pusing-pusing... 5 - sampai ke Langkawi dah Kul 8 malam..aku amik moto kat opis, trus jer balik umah, aku lepak jer kat umah..nak kata keluar makan, aku rasa memang perut aku tak lapor..rasa cam puasa plak..dan malam ni lah...aku dapat satu SMS yang hancur hati aku..mungkin aku terlalu mengharap ke tak tahulah...tapi dulu aku ni memang cepat dan selalu giveup, tai bila kite dah diajar supaya jangan giveup, aku dah biasa tak nak giveup...dengar jer apa yang tertulis kat SMS u aku dah missing dan lost..... sekarang aku dah giveup sepenuhnya....tak de cahaya lagi dalam kehidupan aku....

2 comments:

aremierulez said...

punjunk...
aku pun penah rasa ape yang ko rase...

jgn cepat give up beb...
kita ni lelaki...mne boleh cepat mengalah...

life is still far away and their are many things to be taken...

bangun dan berusaha wahai saudara nizam...

ganbate... dont ever give up..

punjunk said...

mungkin aku perlu ambil masa yang terlalu lama kot...
tak tahu lah..